KWALITEIT BOVEN KWANTITEIT. 

De quote: Kwaliteit boven kwantiteit geeft in een notedop weer waar wij voor staan met onze fokkerij. Alleen het allerbeste is goed genoeg........

We houden liever een aantal dieren minder, maar wel met de kwaliteit die wij voor ogen hebben.

 

Wij willen dieren fokken van gemiddelde ontwikkeling die strak in de rug zijn, met een brede diepe borst, met brede lendenen en een mooi afgeronde achterhand.

Daarnaast moeten ze fijn beenwerk hebben en een nette gladde vacht en wellicht nog wel het belangrijkste is dat elk schaap een mooie, blanke kop moet hebben. De ooi heeft een fijn gebeiteld hoofd. De ram heeft de kop iets zwaarder, maar niet grof.

Dit alles bijelkaar opgeteld geeft ons een schaap met ras, type en veel uitstraling.

 

Bovenstaande geeft misschien het beeld dat wij alleen voor het mooie gaan, maar dat is absoluut niet het geval.

 

Ooien moeten in staat zijn om zelf af te lammeren, een gemiddelde van 1,8 lam. kunnen halen en de lammeren zelf grootbrengen. Kunnen zij niet aan deze eisen voldoen, dan gaan ze niet "voor het leven" weg !!!

Noot: Ooien die op latere leeftijd 1- of geen speen worden, maar kwaliteitsvolle nakomelingen geven mogen bij ons evengoed blijven. Dan nemen andere ooien of wijzelf de zorgtaak voor de lammeren van de ooi over.

 

Rammen moeten in staat zijn om te dekken en te bevruchten, ook als ramlam.

Wij testen de rammen die wij zelf gaan inzetten altijd een kleine twee weken voor het dekken op deklust en wij controleren ook onder de microscoop de kwaliteit van het sperma. Dit doen wij door ooien die niet meer voor de fok worden ingezet kunstmatig bronstig te laten worden en de rammen daarop te laten "inspringen".

Rammen die niet voldoende deklust hebben en/of slecht sperma hebben worden niet ingezet. Ook deze dieren gaan niet "voor het leven" weg !!! Gelukkig hebben wij geen klagen over de, door ons, gebruikte rammen.

 

 

Onze schapenstapel is zwoegervrij (GD) en scrapieonverdacht.

De rammen die wij zelf inzetten zijn daarnaast ook allemaal blindfactorvrij.

 

Naast de verkoop van fokdieren binnen Nederland zijn er ook fokprodukten verkocht naar België, Duitsland en Engeland.