OP DEZE PAGINA LATEN WIJ U KENNISMAKEN MET ONZE HUISDIEREN. 

Als eerste stellen wij u voor aan Côte D'or.

 

Ze is geboren op 2 september 2010 en heet officieel Côte D'or de Cavanciet, zij is een Brits Korthaar en heeft de kleur Chocolate.

 

Het is een heerlijke meid ! Ze is rustig, laat zich niet gek maken en gaat graag haar eigen gangetje. Zo nu en dan heeft ze haar racerondje en gaat dan als een idioot door het huis rennen en springt dan overal op en af. Als zij besloten heeft dat zij aandacht van ons wil , dan komt ze met zwaaiende staart aanlopen en kijkt je dan zeer demonstratief aan. Uiteraard geef je gehoor aan dit uitdrukkelijke verzoek...Ze zal eigenlijk nooit op schoot liggen, maar ligt heel graag naast je. Het tijdstip van het naar bed gaan wordt door haar ook vrij strikt gehanteerd. Blijf je wat langer zitten, dan komt ze regelmatig langslopen en kijkt ze je aan met een blik waarmee ze wil zeggen: "baas, wordt het niet eens tijd..." Wij moeten daar altijd even om glimlachen. Ze zal nooit een haal geven en loopt liever weg als het haar niet zint. Soms wordt het spel samen met de hond haar te ruw, maar dan nog doet ze niks. Ze zoekt gewoon een rustige plek op en laat het de hond lekker zelf uitzoeken. Kortom, Côte D'or is een dame die weet wat ze wil en dat dan ook heel subtiel weet aan te geven.

En dan is Salsa aan de beurt. Sinds 15 maart 2012 is zij bij ons in huis. 

 

Officieel heet zij Lazy D's Mitcee en ze is op 18 juli 2011 geboren in New Mexico, Amerika. Ze heeft het prachtige blue merle met tan en wit kleurtje en heeft 1 blauw en 1 bruin oog. Apart van uiterlijk én van ras. Ze is namelijk een Miniature Australian Shepherd en deze zijn er nog niet veel in Nederland.

 

 Salsa vindt knuffelen heerlijk, houdt van aandacht, luistert erg goed en vindt het heel fijn om altijd in de buurt van ons te zijn. Ze is altijd in voor een spelletje en vindt nieuwe dingen leren geweldig. Zo hebben wij G&G, G&G 1 , Behendigheid en Doggy Dance gedaan en al het geleerde wordt dagelijks toegepast tijdens de wandelingen. Met alle andere dieren gaat ze heel goed om. Ze hoort en ziet alles en is erg waaks. Ondanks dat ze klein is en er erg aandoenlijk uitziet, heeft ze pit en wordt huis en haard streng bewaakt. Voor een select groepje "eigen mensen" is ze een vreselijk lief hondje, maar van vreemden moet ze niet veel hebben. Haar grootste hobby is lege blikjes en drinkflesjes die langs de weg liggen op te pakken en mee te nemen. We genieten erg van haar en vinden het een toppertje.

 

Onze derde huisgenoot is Levi.

 

Hij is geboren op 3 februari 2018 en heet officieel Lord Woezel Drakensteijn, hij is een Brits Korthaar en hij heeft de kleur Blue Tabby Spotted.

 

Zoals het een jonge kat betaamt is hij speels en kan hij zich met van alles en nog wat vermaken. Het is een doerak maar ook heel zachtaardig en knuffelt heel graag en dan draait zijn motortje overuren én ook heel luid. Hij mag heel graag Salsa uitdagen en dan zijn de racerondjes in huis niet van de lucht. Ook daagt hij Côte D'or uit maar die gaat liever haar eigen gang en vindt het leuker als hij bij haar komt liggen. Hij windt iedereen die hem ziet om zijn pootje en hij geniet dan ook van de kriebels en aaitjes die hij krijgt. Hij is nog een echte kater en er zijn plannen om hem nog een keer in te zetten als dekkater bij de fokker.